You need a spark to start a fire

Het klinkt misschien gek, maar als bestuur van Univé Zuid-Nederland willen we een revolutie ontketenen binnen onze eigen organisatie. We zoeken daarom ondernemende, tegendraadse Univé Rebels die de leiding nemen in positieve verandering.

Ben jij de rebel die ons werk leuker maakt?


You need a spark to start a fire

Dit Engelse spreekwoord verbeeldt dat je met iets heel kleins grootse dingen in gang kan zetten, maar dat wel iets of iemand nodig is om het vuurtje aan te steken. Zo gaat het ook met revoluties. Die worden aangejaagd door rebellen. Tegendraadse, inspirerende mensen met lef die de rest mobiliseren en het zittende gezag uitdagen.

Medewerkers zijn de belangrijkste pijler
in onze strategie

Het klinkt misschien gek, maar als directie van Univé Zuid-Nederland willen we zo’n revolutie ontketenen binnen onze eigen organisatie. We zoeken ondernemende, tegendraadse Univé Rebels.


In onze strategie vormen medewerkers de belangrijkste pijler. Als jullie je goed voelen en met plezier naar je werk komen, leidt dat tot tevreden en loyale klanten en daarmee tot een goed rendement.

We hebben Univé-rebellen nodig

Daarom hebben we rebellen nodig die ons helpen te veranderen. Collega’s die durven op te staan en te zeggen: “ waar zijn we mee bezig” en zelf de leiding nemen. Deze Univé Rebels mogen overal tegenaan schoppen, goede ideeën uitwerken én uitvoeren. Voor ons als directie is dat natuurlijk ook best spannend. Maar we geloven er heilig in dat verandering niet door ons opgelegd kan worden en geven jullie écht de lead.

Experimenteren, gewoon tijdens werktijd

We kiezen deze keer eens niet voor een groot project, bovenop het gewone werk, maar we maken heel bewust kleine, concrete stappen. Gewoon binnen je eigen team op je eigen locatie onder werktijd. We beginnen met vier teams die gemotiveerd zijn om lekker rebels te gaan experimenten. Die experimenten zijn kleine verbeterinitiatieven waar we direct mee aan de slag gaan. We doen dat zes weken lang. De resultaten delen we continu met de rest van de organisatie. Elk kwartaal kunnen nieuwe teams zich opgeven.

Klein beginnen, daarna ‘going viral’

Het is een bewezen aanpak. Succesvolle organisaties als Spotify en Google en Buurtzorg werken al zo. Onze Rebel-teams worden ondersteund door experts van Revolt by corporate rebels.


Wij geloven dat verandering klein begint, aanstekelijk werkt en vervolgens een beweging creëert. ‘Going viral’ noemen we dat. Elk team kiest daarom een rebel die als échte aanjager jullie ideeën en successen overbrengt op andere teams.

Revoluties gaan met vallen en opstaan…

Niet alle experimenten zullen succesvol zijn. Revoluties gaan met vallen en opstaan. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dit heel veel energie en dynamiek oplevert en jullie ideeën echt het verschil zullen maken.

Univé Zuid-Nederland a Great Place To Work.