Hoe weet ik of ik een echte rebel ben?

Denk jij vaak: dat zou anders en veel beter kunnen? Wil je dat dat jouw team sneller tot besluiten komt? Denk je dat je jullie werk anders kunt organiseren, zodat het beter aansluit op de talenten van ieder individu? Wil je ondernemerschap of creativiteit vergroten? Zouden jullie autonomer willen zijn? Meer willen delen met elkaar? Transparanter of flexibeler willen zijn? Of heb jij een ander idee om de manier van werken aan te pakken zodat jullie met meer energie en motivatie aan het werk kunnen?

Als je de meeste van deze vragen direct met ‘ja!’ beantwoordt, dan ben jij waarschijnlijk een echte rebel die lekker tegendraads tegen de stroom in durft te gaan. Lukt het je ook om jouw collega’s te enthousiasmeren om er samen tegenaan te gaan? Dan maak je grote kans dat je mee kunt doen aan de revolutie binnen Univé Zuid-Nederland.

Ja. Ik ben een echte rebel en wil mijn team aanmelden. Hoe doe ik dat?

We beginnen het project in de eerste fase met 4 teams. Gaandeweg haken we dan steeds meer teams aan. Bij de selectie van de eerste 4 teams vinden we het belangrijk dat minstens 80% van de teamleden gemotiveerd is om aan de slag te gaan. We kijken ook naar geografische spreiding en soorten teams om met een zo representatief mogelijke eerste groep te beginnen. Je kunt jouw team opgeven bij HR.


Stuur je e-mail voor vrijdag 3 mei, 12:00 uur naar zuidnederlandhrm@unive.nl.

Wij ontvangen graag van jullie:

 • Naam en personen van het rebel team
  Het gaat om teams waar je dagelijks mee samen werkt, op locatie. De experimenten vinden plaats binnen de huidige werkzaamheden, geen extra werk.
 • Motivatie waarom je team mee wilt doen
  Het gaat hierbij niet om concrete experimenten. Deze zullen we samen tijdens de workshops gaan vormgeven.
 • Naam van de Univé Rebel
  De aanjager binnen jullie team. Deze persoon zal ongeveer 2-3 uur per week extra tijd kwijt zijn.

Mocht je vragen hebben kun je direct contact opnemen met Esther Polak. In verband met de vakantie van Esther (van 29-4 t/m 6-5), kun je bij afwezigheid ook direct contact opnemen met Joyce van Revolt: joyce@revolt-cr.com of (06) 340 318 30.

Als je je opgeeft als team, houd dan rekening met de volgende data:

 • Selectie gesprek met HR................................................................7, 8 of 9 mei
  (bij voorkeur gehele team/representatieve afvaardiging)
 • Univé Rebels kick-off (voor de Univé Rebels)..............................16 mei                               
 • Visie workshop (voor de Univé Rebels)........................................16 mei 
 • Experimenten workshop...................................... .........................28 of 29 mei

Elk team vaardigt een Univé Rebel af om organisatie-breed aan te jagen

Een belangrijke rol is weggelegd voor de rebel die elk team kiest om als échte aanjager jullie ideeën en successen over te brengen op andere teams. Samen met de andere team-rebellen zorgt hij of zij ervoor dat de beweging ook buiten jullie team op gang komt. Daarnaast ondersteund deze rebel Revolt by Corporate Rebels met interne zaken, zoals communicatie. Dit vergt maximaal drie uur per week. Deze tijd is beschikbaar. Daarnaast is er voor deze rebel mogelijk een taak om ook in de toekomst andere teams verder te helpen met deze manier van werken.