Univé Zuid-Nederland in 2025

Welk toekomstscenario ook uit zal komen, in elke variant is de rol van Univé Zuid-Nederland die van een verbinder. In elke mogelijke toekomst spelen we een rol in de community die veel verder gaat dan alleen maar verzekeren. Een rol die ons past als een handschoen. Univé is immers primair opgericht als coöperatie om elkaar te helpen en te beschermen. Om dat vernieuwende Univé Zuid-Nederland vorm te geven, richten we een programma in: UZN 2025.

"Een maatschappelijke revolutie leidt tot grote onzekerheid, en die onzekerheid zorgt voor een sterke behoefte aan bescherming. De bescherming van communities: de ‘Moderne Onderlinge‘."

Want als we nu al weten hoe we in de toekomst onze rol in kunnen vullen, is het belangrijk om nu al na te denken over proposities die aansluiten bij de behoeften van mensen in elk van de beschreven toekomsten. Om dit optimaal in te kunnen vullen onderscheiden we drie strategische pijlers.

Een community bestaat uit mensen en/of leden uit dezelfde wijk of hetzelfde postcodegebied die een identieke zekerheids- en veiligheidsbehoefte hebben. Vanuit deze behoefte komen ze iets brengen, halen en/of faciliteren om hierin te voorzien. Iedereen heeft een actieve rol. UZN is dus ook lid van deze community. Voorwaarden voor het deelnemen aan de community zijn: het delen van data (ten behoeve van de community), vervullen van een actieve rol en locatie.

Het platform is het middel om de community te bouwen en is de technische infrastructuur waarop deze community gebaseerd is. Het platform maakt transacties mogelijk en zorgt ervoor dat de community functioneert.

Met behulp van data kan de dienstverlening aan de community verbeterd worden. Data wordt dus verzameld ten behoeve van de community.